BEZOEKADRES

Stationsweg 5b
4811 AX Breda

Openingstijden

ma – vrij | 8:30 – 18:00
za – zo | gesloten

Boekhouder nodig?

076 521 93 20

BEZOEKADRES

Stationsweg 5b
4811 AX Breda

Openingstijden

ma – vrij | 8:30 – 18:00
za – zo | gesloten

Boekhouder nodig?

076 521 93 20

  1. Home
  2. Kennisbank
  3. Urencriterium

urencriterium

Indien je minimaal 1225 uur per jaar in je onderneming steekt, dan kom je in aanmerking voor verschillende fiscale aftrekposten die zorgen dat je minder belasting betaalt.

 tijd voor ondernemen

Als je als zzp’er voldoet aan het urencriterium dan heb je recht op bepaalde ondernemersfaciliteiten. Om te voldoen aan het urencriterium moet je voldoen aan de volgende twee voorwaarden:

  • Je besteedt in het kalenderjaar minimaal 1.225 uur aan je onderneming. Het urencriterium kent geen pro rato benadering. Start je bijvoorbeeld in oktober met ondernemen, dan voldoe je meestal niet aan het urencriterium.
  • Je moet meer tijd besteden aan je onderneming dan bijvoorbeeld werken in loondienst. Indien je gestart bent met ondernemen, dan geldt deze voorwaarde niet.

Voor starters geldt de 50%-toets niet. Dit betekent dat wanneer je minder dan de helft van het totaal aan werkzaamheden (ondernemen en loondienst) aan je onderneming besteedt je toch onder bepaalde voorwaarden recht op een extra zelfstandigenaftrek hebt (startersaftrek).

Het urencriterium kan breed worden uitgelegd. Dit betekent dat niet alleen de directe uren die je factureert aan je afnemers meetellen, maar ook de indirecte uren. Hierbij kan je denken aan het volgen van cursussen, voeren van je administratie en het bezoeken van netwerkbijeenkomsten.

Het is belangrijk je zorgt voor een goede urenadministratie. Bij controle door de Belastingdienst moet je wel het urencriterium kunnen onderbouwen.

Heb je na het lezen nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen ondernemers in Breda en omgeving vooruit met administratie, belastingen en advies.

“Wie je geen vervelende verassingen meer met de belastingdienst?

kom vandaag met ons in contact

Kunnen wij je verder helpen?

Omzetbelasting

Btw innen van je afnemers en afdragen aan de overheid. Dat is btw.

Vennootschapsbelasting 

Heb je bijvoorbeeld een BV? Dan betaal je misschien Vennootschapsbelasting.

Loonbelasting

Laat je onderneming groeien met tevreden en gemotiveerde werknemers.