BEZOEKADRES

Stationsweg 5b
4811 AX Breda

Openingstijden

ma – vrij | 8:30 – 18:00
za – zo | gesloten

Boekhouder nodig?

076 521 93 20

BEZOEKADRES

Stationsweg 5b
4811 AX Breda

Openingstijden

ma – vrij | 8:30 – 18:00
za – zo | gesloten

Boekhouder nodig?

076 521 93 20

  1. Home
  2. Kennisbank
  3. Verleggingsregeling

verleggingsregeling

In een normale situatie moet een ondernemer btw factureren, aangeven en betalen. Maar in een aantal gevallen moet de klant de btw aangeven en betalen. Op deze manier stelt de Belastingdienst de inning van btw veilig. Dit is de verleggingsregeling. 

 Hoe werkt het?

Als je als zzp’er werkzaam bent in de bouw, dan kun je te maken krijgen met de verleggingsregeling. De btw kunnen jij verleggen of wordt naar jou verlegd. Niet alleen de bouw kent deze regeling maar ook de scheepsbouw, schoonmaakbedrijven
en hoveniers.

btw verleggen

Voer jij een opdracht uit voor een ander klusbedrijf? Dan ben jij de zogenaamde onderaannemer. Jij hebt de klus gekregen van ander klusbedrijf die niet de opdrachtgever is. In dit geval moet je de btw verleggen.

btw naar jou verlegd

Als jij een opdracht aanneemt en het werk niet alleen kan uitvoeren, dan schakel je misschien andere zzp’ers in. Jij bent dan de zogenaamde hoofdaannemer. De door jou ingeschakelde zzp’ers zullen de btw naar jou verleggen. Deze moet jij aangeven en afdragen.

Waar moet ik op letten?

Factuur

Op de factuur die je aan je klant verstuurt moet je geen btw-bedrag vermelden, maar aangeven dat het om ‘btw verlegd’ gaat. Tevens moet je het btw-nummer van je klant vermelden op de factuur.

Btw-aangifte

Als een andere ondernemer btw naar jou heeft verlegd, geef je de door jou betaalde bedragen aan in de btw-aangifte in rubriek 2a Leveringen/diensten waarbij de omzetbelasting naar jou is verlegd. Dit zelfde bedrag mag in je rubriek 5b voorbelasting gelijk weer aftrekken. Per saldo kost het je niets.

Verleg je zelf de btw, dan geef je dit bedrag aan in rubriek 1e leveringen en diensten belast met 0% of niet bij u belast.

Ondernemer in Breda en omgeving en behoefte aan een vrijblijvend adviesgesprek? Neem dan direct contact op. 

“Wie je geen vervelende verassingen meer met de belastingdienst?

kom vandaag met ons in contact

Kunnen wij je verder helpen?

Omzetbelasting

Btw innen van je afnemers en afdragen aan de overheid. Dat is btw.

Vennootschapsbelasting 

Heb je bijvoorbeeld een BV? Dan betaal je misschien Vennootschapsbelasting.

Loonbelasting

Laat je onderneming groeien met tevreden en gemotiveerde werknemers.