Belastingadviseur in Breda voor ZZP en MKB

Wie onderneemt als ZZP of MKB krijgt je altijd te maken met de Belastingdienst. Met welke belastingen en hoeveel je moet betalen hangt af van verschillende factoren. Belangrijk voor jou als ondernemer is dat het geregeld is. Een deskundig belastingadviseur helpt je hierbij.

Al jaren helpen wij ondernemers vooruit met alle belastingsoorten. Dus zoek je een deskundige belastingadviseur in Breda voor een scherp tarief? Bel 076-521 93 20 of vul het contactformulier in.

“Als startende ondernemer betaal je géén belasting”

Een vaak gehoord verhaal is dat een startende ondernemer de eerste jaren geen belasting hoeft te betalen. Dit is een groot misverstand. Als je als startende ondernemer gelijk stevige winsten maakt, dan betaal je daarover gewoon belasting. Onder bepaalde voorwaarden zijn voor startende ondernemers wel extra aftrekposten in het leven geroepen om de startende ondernemer een duwtje in de rug te geven. Laat je daarom adviseren welke aftrekposten voor jou gelden.

Moet ik de BV in?

Een ondernemer kan voor de keus komen te staan om bijvoorbeeld de eenmanszaak in te brengen in een BV. Ook in deze situatie wordt vaak gedacht dat je met een BV minder belasting betaalt. Dit klopt deels. Namelijk pas op een bepaald winstniveau. En de winst die hierbij wordt bedoeld is na de ondernemersbeloning. We spreken dan van overwinst. Deze overwinst wordt ongeveer gesteld op EUR 150.000 per jaar.

Het inbrengen van een onderneming in een BV wordt niet enkel voor fiscaal gewin gerealiseerd. De aansprakelijkheid ligt bij een BV anders dan bij een eenmanszaak. Ook hier zijn grote misverstanden over. Namelijk dat je bij een faillissement van een BV je niet wordt geraakt in je privévermogen. In beginsel is dit waar. Maar als bewezen kan worden dat er frauduleuze handelingen zijn geweest, dan kan ook het privévermogen van de DGA worden aangesproken. We noemen dit bestuurdersaansprakelijkheid.

Laat ons je adviseren als je plannen hebt om je rechtsvorm (eenmanszaak, vof, BV etc.) te wijzigen.

Stoppen met ondernemen

Een ondernemer kan besluiten om te stoppen met zijn of haar onderneming. Dit wordt ook wel staking genoemd. De ondernemer kan de onderneming verkopen aan een derde of tegen gunstige voorwaarden overdragen aan bijvoorbeeld zijn of haar kind. Vooral als de onderneming een fikse waarde vertegenwoordigt, dan komen er verschillende fiscale kwesties om de hoek kijken. Bedrijfsoverdracht is een complex proces. Voor een goede uitvoering hiervan dient zeker een aantal jaren te worden uitgetrokken. Belastingadvies is daarom belangrijk.

Laat je goed adviseren

Belastingen spelen een belangrijke rol binnen jouw onderneming. Een goede belastingadviseur kan verassingen voorkomen en belasting besparen. De regelgeving is complex en wordt continu veranderd. Twijfel je ergens over? Neem contact op en wij zullen jou in heldere taal verder helpen.

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil je vrijblijvend in contact komen met een ervaren belastingadviseur?

belastingenveloppe

onze voordelen met belastingen
HBO+ professionals
Heldere prijsafspraken
Online portal met Nextens
Snel en flexibel
Uitstel mogelijk

onze diensten in belastingen

Op zoek naar een ervaren belastingadviseur?